Inițiativa România cere partidelor delimitarea de politicienii corupți

În atenția domnului Liviu Dragnea, Președinte al PSD
În atenția doamnei Alina Gorghiu și domnului Vasile Blaga, Co-președinți ai PNL
În atenția domnului Kelemen Hunor, Președinte al UDMR
În atenția domnului Gabriel Oprea, Președinte al UNPR
În atenția domnului Traian Băsescu, Președinte MP
În atenția domnului Călin Popescu Tăriceanu, Președinte ALDE
 
Doamnă și domnilor președinți,
 
Ați declarat public că ați auzit mesajul străzii “Corupția ucide!”.
 
Noi, cei 500 de membri ai Inițiativei România, platformă civică născută din mișcările de stradă după tragedia din Colectiv, am sperat că veți demonstra că l-ați și înțeles și că acționați în consecință. Preferați în continuare ipocrizia și minciuna, însă.
 
Corupția are nume și prenume. Și fiecare dintre aceste nume a contribuit în mod direct la sărăcia românilor, promovarea incompetenței și hoției și, în cele din urmă, moral, la uciderea a peste 50 de tineri.
 
Pentru că ați continuat să fiți surzi și orbi la cererile legitime ale românilor, Inițiativa România vă pune la dispoziție o hartă a corupției la nivelul țării: numele fiecărui deputat, fiecărui senator, fiecărui președinte de Consiliu Județean, fiecărui primar de municipiu reședință de județ suspectat de sau implicat în comiterea de infracțiuni (în baza dosarelor penale deschise de DNA sau PICCJ).
 
Inițiativa România vă cere:
 
  1. Excluderea din partidele dumneavoastră a tuturor politicienilor inculpați, trimiși în judecată, condamnați nedefinitiv sau definitiv pentru fapte penale grave, în special de corupție și conexe;
  2. Angajamentul public că niciunul dintre aceste nume nu se va mai regăsi pe listele partidelor dumneavoastră la alegeri;
  3. Demisia imediată a acestor persoane din funcțiile publice pe care le ocupă.
 
Îi invităm pe toți cei care ne susțin, membri și viitori membri, să ne aducă la cunoștință dacă am scăpat vreun nume și să completeze harta corupției politice în întreaga țară, până la nivel de consilii.
 
Îi rugăm pe români să nu mai voteze niciunul din partidele care vor continua să susțină în funcții publice fie și doar un nume din această listă. Îi invităm pe români să ni se alăture în inițiativa noastră de a curăța clasa politică, prin susținerea unor oameni competenți și integri care să își asume un serviciu public în beneficiul cetățenilor.
 
Lista Inițiativei România cuprinde un număr de 128 de nume de politicieni de la vârful statului și partidelor care au fost inculpați: 57 de deputați sau eurodeputați, 26 de senatori, 28 de președinți sau vicepreședinți de consilii județene și 17 primari ai municipiilor reședință de județ.
 
Lista a fost realizată pe baza informațiilor publice din presă și de pe site-ul DNA.
 
Inițiativa România (www.initiativaromania.ro)
 
O găsiți atașată.
Inițiativa România cere partidelor delimitarea de politicienii corupți

19 thoughts on “Inițiativa România cere partidelor delimitarea de politicienii corupți

  1. Daniel Meze says:

    Excelenta treaba, felicitari!  O mica corectare de facut, la Bihor, Ioan Mang, ex-ministrul invatamantului cateva zile, plagiator, nu mai este vicepresedintele CJ Bihor, a fost schimbat cu un penelist. Este presedintele PSD Bihor si nu mai detine functie in consiliul judetean! Stiu situatia… eu sunt din Oradea, Bihor. 🙂 

    Liked by 1 person

    1. Lista nu este exhaustiva, intr-adevar. Ne-am concentrat eforturile, pentru moment, asupra celor aflati, in prezent, in functii de conducere: senatori, deputati, presedinti si vice-presedinti de consilii judetene, primari de resedinte de judet.

      Liked by 1 person

  2. Radu says:

    Dar pe Busoi de ce nu-l vad pe lista? Cel mai bogat europarlamentar roman, care a lucrat toata viata lui activa (vreo 8 ani) numai la stat, si nimeni nu suspecteaza nimic? Articole disparute din presa, legat clar de o firma ce vindea aparatura medicala statului, la suprapret, si nimeni nu zice NIMIC??

    Liked by 1 person

  3. Ionut says:

    Mocioalca Ion – deputat (acuzat de ANI de conflict de interese )
    Frunzaverde Sorin – presedinte CJ Caras-Severin (trimis in judecata)
    Ghiorghioni Ionesie – vicepresedinte CJ Caras-Severin (trimis in judecata in doua dosare)

    Liked by 1 person

  4. Cu Klaus Iohannis, cum rămâne??? Că numai curățel nu pare având în vedere că justiția a dat verdictul : confiscarea de proprietăți obținute prin acte false. Și povestea nu se termină aici. Ultima casă pierdută a generat venituri … discutabile !!!
    Dacă nu am acceptat un premier penal, acceptăm să fim reprezentați de un Președinte … nu prea curățel din punct de vedere moral… juridic?
    De aici trebuie început, căci este o vorbă românească ”Peștele de la cap …”

    Liked by 1 person

  5. 1. Lista noastra contine doar numele celor care se afla in acest moment in functii publice si sunt urmariti penal, trimisi in judecata penala sau condamnati. Daca ne-a scapat cineva in una din aceste situatii, va rugam sa ne semnalati.
    2. Cu referire la prezumtia de nevinovatie: prezumtia de nevinovatie este un principiu strict juridic pe care institutiile statului implicate in procesul penal trebuie sa-l respecte (politie, procuratura, instante). Ca cetatean am indreptatirea morala si legala si legitimitatea sa cer demisia unei persoane asupra in legatura cu care exista indicii temeinice ca a furat din bani publici si care continua sa gestioneze bani publici sau sa faca legi. Asta nu inseamna infrangerea prezumtiei de nevinovatie.

    Like

    1. Ionut says:

      De acord cu comentariul legat de prezumtia de nevinovatie. Oamenii acestia trebuie sa dispara din functiile publice atat timp cat sunt suspecti. Trebuie presiune mare pentru demisia acestor personaje. Cred ca este cea mai importanta revendicare pe care trebuia sa o aiba societatea civila in prezent. Tineti-ne la curent cu evolutia subiectului. Ce ziceti de o dezbatere televizata la care sa fie invitati liderii de partide, sa prezinte pozitia ferma a partidului lor referitoare la aceasta cerere.

      Like

  6. Ionut says:

    Nu uitati de:
    Sorin Frunzaverde – presedinte CJ Caras-Severin, trimis in judecata.
    Ionesie Ghiorghioni – vicepresedinte CJ Caras-Severin, trimis in judecata in doua dosare.

    Like

  7. E un inceput bun, dar lista trebuie continuata iar DNA trebuie sa “vada” si protejatii pe care nu-i intreaba de sanatate, sau doar asa de ochii lumii numai cu ceva maruntisuri. Marile furturi sunt dosite in continuare asteptand sa se prescrie, si dau doar un exemplu: ALRO Slatina

    Like

Leave a comment