Ziua în care renunțăm e ziua în care murim.

Următorul pas: strângem rândurile! Prima țintă: Bucureștiul

1 polițist omorât. 32 de tineri uciși în chinuri. Aproape 200 de oameni mutilați. Și cifrele se schimbă.

Ce rămâne constant: 0 responsabilități reale, 0 onoare, 0 respect și competență, 0 integritate. Demisia Guvernului Ponta nu este decât o minimă reparație morală, dar nu absolvă și nu schimbă clasa politică. Pe mormanul de victime se cațără aceiași politicieni borfași care ne-au furat și care, astăzi, miros și a moarte. Singura lor competență dovedită zilele acestea: cea de cioclu care numără morții. Nicio urmă de empatie, de regret, de jenă sau de căință. Să nu-i lăsăm să ne păcălească! Demisia Guvernului va fi doar o rotire de cadre.

Viața nu mai poate merge înainte ca până acum: odată cu suferința și viața furată a tinerilor din Colectiv, a venit și apusul elitei politice a ultimilor 25 de ani.

De azi facem un pas înainte:

 • Vrem să aducem împreună zecile, sutele, miile, zecile de mii de oameni care au acționat solitar;
 • Vom conecta fiecare om, fiecare grup de prieteni, fiecare ONG, fiecare familie, fiecare trupă de muzică, fiecare mică comunitate de oameni obișnuiți care s-au săturat și vor să-și asume responsabilitatea propriului viitor, furat astăzi de borfașii care au luat prizonieră România;
 • Vrem să coagulăm toate eforturile și acțiunile comunităților de tot felul (comunități online, profesionale etc);
 • Vrem ca toți cei care deja au demonstrat voință de schimbare, ONG-uri, jurnaliști independenți, lideri de opinie din online, elite profesionale să ne așezăm la masă și să ne organizăm pentru alegerile locale de anul viitor;
 • Vrem să găsim împreună, să prezentăm și să sprijinim candidați pentru Primăria București și primăriile de sector pentru a reforma și curăța administrațiile locale.

Da, prima țintă este Bucureștiul! Trebuie să arătăm că putem bara accesul partidelor mari la conducerea Bucureștiului.  Și azi avem o șansă reală, palpabilă și concretă să eliberăm capitala de corupție, minciună și nepăsare.

Începem din București, suntem aici, ne-am întâlnit, am mărșăluit împreună. Avem astăzi o șansă unică să spulberăm partidele mari de la conducerea Bucureștiului și să dăm un semnal țării.

Alegerile locale sunt prea aproape ca ei să mai poată spera că trecerea timpului, grijile noastre domestice, oboseala vieții zilnice vor mai putea domoli și disipa furia și dorința noastră de schimbare.

Iar TU, dacă te-ai săturat să fii o voce pierdută în mulțime, dacă vrei să schimbi ceva, dar nu știi cum, te așteptăm. Vino alături de noi, ca să nu aștepți în zadar încă 4-5 ani pentru o schimbare.

Zilele și săptămânile care urmează vom contacta lideri de opinie, jurnaliști, ONG-uri, posibili candidați sau candidați deja anunțați la primăria Bucureștiului etc. Toată lumea trebuie să înțeleagă că nu mai este vorba despre un proiect personal, ci un proiect mai mare: despre București, ca prim pas, și despre țară.

Ce facem mai departe, decidem împreună. Lăsați-ne un număr de telefon și o adresă de e-mail pentru a ne întâlni cât mai curând. Semnați să strângem rândurile, semnați să îi aducem împreună pe cei din societatea civilă care au ceva de spus, dar au spus-o singuri până acum:


https://docs.google.com/forms/d/1IM5iMzDJUQpJuEEC78PSR11U90Qkpx9q_1DLdiogoD8/viewform?usp=send_form

Andreea Georgescu – freelancer

Alin Luchian – student

Bogdan Ivănel – cercetător

Claudia Postelnicescu – avocat/publicist

Eduard Dumitrache – economist

Elena Ghioc – specialist marketing

Mădălina Botoran – studentă

Mircea Șerdin – inginer software

Ovidiu Neacșu – economist

Răzvan Popescu – inginer construcții

Răzvan Oprina – inginer construcții

Ziua în care renunțăm e ziua în care murim.

15 thoughts on “Ziua în care renunțăm e ziua în care murim.

 1. Gabriela Farcas says:

  Eu nu mai locuiesc in Romania, am urmarit insa cu sufletul la gura si plina de speranta evenimentele de aseara. Am reinviat, romanul din mine murise, incapabila fiind sa inteleg cum de neamul meu rabda atata mizerie si degradare umana, fara sa miste un deget. Credeam ca tara-i pierduta, transformata definitiv intr-un parc de zombi, traind un Halloween perpetuu. Am reinviat! Si mi-e dor sa ma intorc, cum nu mi-a fost niciodata pana acum. De aici de departe, cum pot sa ajut ?

  Liked by 1 person

  1. Alin says:

   Buna Gabriela! Multumesc ca esti alaturi de Romania, chiar daca esti departe. Rugamintea mea este sa te inscrii in formularul atasat, iar noi vom lua legatura cu tine zilele viitoare pentru a ne organiza.

   Like

  1. Alin says:

   Salut!

   Orice energie este necesara pentru demersul celor care au semnat manifestul! Te invit sa te inscri folosind link-ul si vom lua legatura zilele viitoare.

   Like

 2. Mihai-Adrian Neacşu says:

  Printre primele lucruri de făcut:

  1. O modalitate de a comunica online privat între cei care susţin această iniţiativă. Ceva de genul: cineva face o propunere, aceasta este dezbătută constructiv, apoi, voluntar, cei cu profesii “recomandate” spre acea chestiune se apucă de lucru.

  2. Pentru început putem face totul pe bază de voluntariat. Important este să fie centralizate aptitudinile şi profesiile noastre ca să vedem cine ce ar putea face.

  Liked by 1 person

  1. Ioana Ioan says:

   Cred ca intr-adevar lucrurie trebuia facute pas cu pas, cu multa luciditate si mult calm, pe principiul “nu toti ne pricem la toate” ci fiecare in bransa lui.
   Sunt alaturi de voi in aceasta initiativa, singura care mi se pare credibila.

   Like

  2. IULIAN MIHAI says:

   buna ziua,Iulian Mihai sunt,e clar ca sistemul mafiot invinge iar,la fel ca din 89 incoace…trist si revoltator…nimeni nu are curajul sa spuna ca singura solutie e sa ii invingem prin dictatura majoritatii,cum e firesc..si se propunea ieri fugar…REFERENDUM..atat..ca in Elvetia si lunar daca trebuie..Referendum sa aplicam cerintele si doleantele noastre ale celor multi si cinstiti,numai asa putem reusi..referendum urgent sa aplicam vot electronic si prin corespondenta pt toti,eu sunt in diaspora,,cel putin 2 milioane de voturi ar veni mereu de aici..apoi e necesar un partid sau miscare politica,sa intre in alegeri la anul,si apoi prin referendum lunar sa facem o Constitutie de secol 21 pt Popor si nu pT mafie,un cod penal ce sa aplice pedepse ca in America pt coruptie, sa facem un fisc la fel care sa considere evaziunea fiscala o crima…si etc etc etc..adica sa aplicam prin REFERENDUM exact ce ei nu vor,.numai asa ii putem invinge!! altfel mereu vom pierde,ca pana acum,,ce zi trista azi!!!

   Like

 3. Actualizati cifra din header, din pacate numarul de morti creste 😦
  In rest, imi doresc sa va vad cu mici postari din ideile voastre pe diverse directii. Vrem sa stim cum ganditi dincolo de documentul programatic. Ca generatie cuplata online la realitati, e o componenta de care avem nevoie. Similar, mai incolo, poate si inregistrari audio-video? Totodata va intreb daca acceptati guest-posts? Evident trecute prin filtrul vostru.

  Anyway, keep up the good work si nu ne lasati fratilor!!

  Like

 4. Buna ziua,

  Dat fiind ca prin formular colectati date personale. Vreau sa stiu in ce calitate procesati aceste date (organizatie, srl etc) si in ce scop vor fi folosite.
  Exista o legislatie in domeniu si vreau sa stiu ca-s protejat inainte de a-mi da datele pe internet.

  In rest sunt interesat de proiectul vostru si vreau sa ma alatur.

  Multumesc si astept raspunsul Dvs aici sau pe facebook.

  Like

  1. @Bogdan Storm: Multumim pentru mesaj si dorinta de implicare.

   Initiativa Romania isi desfasoara activitatea in conformitate cu disp. art. 39 si 40 din Constitutia Romaniei ce consfintesc libertatea intrunirilor si dreptul la asociere, fără a avea la acest moment personalitate juridică.

   In privinta informatiilor colectate, apreciem ca acestea nu intra sub incidenta legii 677/2001 privind prelucrarea datelor cu caracter personal, intrucat nu se refera la o persoana fizica identificata sau identificabila, in lipsa unor elemente ca poza, adresa, data nasterii, cnp etc. Mai mult, chiar daca s-ar aprecia ca sunt incidente dispozitiile Legii 677/2001, scopul colectarii acestor informatii este acela al facilitarii comunicării și organizării intrunirilor intre membrii initiativei care si-au manifestat interesul in acest sens, caz exceptat de la notificare potrivit disp. art. 1 lit e si g din Decizia nr. 100/2007 a Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal privind stabilirea cazurilor in care nu este necesara notificarea prelucrarii unor date cu caracter personal, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, Nr. 823 din 3.12.2007.

   Totodata, va asiguram ca informatiile colectate nu sunt dezvaluite catre terti, iar, in masura in care activitatea noastra se va diversifica si va presupune prelucrarea de date cu caracter personal, vom solicita in prealabil acordul persoanelor fizice vizate, urmandu-se totodata procedurile indicate de Legea 677/2001 si Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

   Like

 5. Pripas Sorin says:

  Politica exprimata prin partide politice = coruptie si sisteme mafiote infiltrate in institutiile statului.
  Parlament = grupare infractionala organizata
  Politica exprimata prin reprezentanti individuali zonali = promovarea oamenilor ,a valorilor si a proiectelor
  Camera Reprezentatilor = 300 de oameni care reprezinta interesele zonale ale oamenilor exprimate in proiecte.
  Pot sustine acest proiect , mai multe idei puteti extrage si voi din platforma zeitgeist disponibila aici:
  http://wp.tzm.ro.org/?cat=24
  We must become the change we want to see in the world.” -Gandhi

  Like

 6. Pripas Sorin says:

  Este nevoie urgent de legea : “Asumarii raspensabilitatii inaltilor functionari de stat”
  – esti ales , dar nu-ti pasa de nimic?
  Eronat.
  Ai fost ales, te gandest de doua ori pana ce depui juramntul. Ai scheleti in dulap? Nu jura…simplu.pleaca.
  Ai jurat – mandatul vine cu obilgatii certe, raspundere directa in fata electorilor , asumarea daunelor pana la 10 ani dupa incheierea mandatului.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s